Rom

Rom ved Grænsen

Der kan købes billig rom ved Grænsen gennem Gpris.dk, der er en online grænsehandel. Det betyder, at I kan bestille klassiske grænsevarer online, og at de leveres til jeres hoveddør. I kan altså opleve fordelene forbundet med grænsehandel, der har faste lave priser uden at behøve bevæge jer hele vejen til grænsen. Vi kan særligt fremhæve rom, der er en produktkategori, hvor der i høj grad kan opleves gode priser på varer af kvalitet.
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 54

Sida
per sida
Sätt fallande sortering
  1. 712,99 SEK
  2. Spara
    39%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 432,99SEK
    265,99 SEK
  3. Spara
    42%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 644,99SEK
    372,99 SEK
  4. Spara
    40%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 563,99SEK
    339,99 SEK
  5. Spara
    36%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 147,99SEK
    93,99 SEK
  6. Spara
    36%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 796,99SEK
    510,99 SEK
  7. Spara
    -8%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 236,99SEK
    256,99 SEK
  8. Spara
    28%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 321,99SEK
    232,99 SEK
  9. Spara
    40%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 268,99SEK
    161,99 SEK
  10. Spara
    39%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 502,99SEK
    308,99 SEK
  11. Spara
    39%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 246,99SEK
    150,99 SEK
  12. Spara
    42%
    mot Sverige
    Pris I Sverige 221,99SEK
    127,99 SEK
Visa som Rutnät Listvy

Artiklar 1-12 av 54

Sida
per sida
Sätt fallande sortering

Rom på tilbud

Faste lave priser bliver komplementeret med gode tilbud, der er værd at følge med i. Det kan I gøre ved at tilmelde jer vores nyhedsbrev, der indeholder opdateringer på varer og tilbud. Her kan man f.eks. opleve, hvordan forskellige rom kommer på tilbud, og man naturligt spare mange penge ved at gøre brug af tilbuddene. Overvejer man at invitere venner eller familie forbi til en drink, så kan man jo spare det almindelige besvær og handle hos Gpris.dk. Man både spare penge og tid, og det er pludselig en smule mere overskueligt at være vært, end man er vant til. Gode tilbud spreder sig henover hele spiritus-kategorien, siden spiritus er en populær kategori inden for grænsehandel. Gpris.dk er placeret i Flensborg, Tyskland og kan derfor udnytte, at varerne er billigere her. Det vil vi gerne dele med jer og sørge for, at det bliver sjovere for jer at handle varer. Vi har selvfølgelig sørget for, at vores sortiment består af populære varer, som I kender fra jeres almindelige supermarked.

Om rom

Rom er en af verdens mest almindelige typer spiritus og fås groft i to varianter, lys og mørke. Rom er et destillat lavet af melasse eller sukkerrørsaft, men der er en stor variation alt efter hvor rommen er fremstillet. Til drinks er den lyse rom mest almindelige, mens den mørke rom normalt drikkes, som den er. Der er et uendeligt stort antal aromatiserede rom, der er blevet meget populære som drikke ingredienser.

Udvinding og destillation af rom

Melasse kommer også sukkerrør, men er et restprodukt af sukkerproduktionen og indeholder 55% sukker. Molasse indeholder også flere forskellige mineraler og sporstoffer, som giver rommen sin smag. Når molassen bringes til destillationsanlægget, renses og steriliseres den og fortyndes derefter med kemisk renset vand. Gær tilsættes til denne flydende blanding, og den anvendte gærtype påvirker også smagen af det endelige produkt. Når gæren er tilsat, bliver blandingen overladt til gæring i mindst 24 timer. Afhængigt af typen af rom og gær kan gæringstiden endda være op til flere uger. Der er ingen reguleret produktionsmetode for rom, der kan klassificeres som rom. Drikken kan destilleres på flere forskellige måder. Normalt er rom lavet af melasse destilleret i kolonne destilleri. Det kaldes derefter rhum industrielle. Rom lavet af sukkerrør kommer fra Haiti eller Martinique, hvor du destillerer i en enkelt gryde. Denne type rom kaldes rhum agricole. Destillation i en enkelt gryde skaber flere aromaer, og dette giver en mere koncentreret rom smag

Lagring af rom

Efter destillation aftappes rommen på egetræsfade til opbevaring. Egetræsfadene skal helst opbevares i mørke kælderrum, så temperatur og fugtighed kan holdes under kontrol. Den lette rom kan også tappes på rustfri stål trommer, da dette giver en mildere smag. I de fleste lande skal rommen opbevares i mindst et år. Når rommen er klar, skal en specialuddannet rommester smage den. Alle tønder skal smages, så rommesteren derefter kan beslutte, hvordan rommen skal blandes for at få en god og ensartet smag.

Forskellige rom sorter

Der er mange forskellige rom sorter. Der er ingen strenge regler for, hvad man kan kalde rom eller ej. Der er dog mange lokale retningslinjer, der bestemmer, hvordan en bestemt rom skal være. I Cuba og Puerto Rico laves rom, der ofte er ret let i smagen. Rom, der kommer fra Haiti eller Martinique, (rom lavet af sukkerrør i stedet for melasse), har en mere intens sukkerrør smag. I Jamaica laves kraftig og meget velsmagende rom, som ofte også er mørk. Den lette rom (lyse rom) renses og blandes, før den destilleres og opbevares i rustfri ståltromler. Efter opbevaring filtreres rommen i kulfiltre, så drikken ikke indeholder farvepartikler, men er helt klar. Smagen er normalt mild, sød og glat og kan nogle gange være lidt ligesom Vodka. Lys rom bruges ofte som en drinks ingrediens. Aromatiseret rom er let rom aromatiseret med forskellige krydderi eller frugt smag. Den aromatiserede rom er blevet meget populær. Mørk rom er rom, der har været lagret i egetræsfade i lang tid. På grund af sin lange opbevaringstid i egetræsfade får den en dejlig gylden farve. Smagen er mere intens og meget sød. Mørk rom er ofte givet navne som Reserva, Añejo eller et nummer, der angiver, hvor mange år det har været gemt. Mørk rom kan drikkes ren, med lidt is eller til kaffen. Der er også sort eller sort etiket. Den sorte rom er endnu mørkere end den, der kaldes mørk rom. Sort rom opbevares i lang tid og helst på mørkt brændte egetræsfade, der giver rommen sin farve. Sommetider er karamelliseret sukker også tilsat for at give rom en endnu mørkere tone. Smagsmæssigt er den sorte rom meget sød. De finere versioner af denne rom destilleres i en enkelt gryde, og denne rom skal drikkes ren, selvom den selvfølgelig kan bruges som en drikkeingrediens. Sort rom kan også bruges til madlavning.

Rommens historie

På sin anden tur til Hispaniola bragte Christopher Columbus sukkerrørplanter fra De Kanariske Øer og introducerede dem til øen. Den vestindiske jord og klima viste sig fremragende til sukkerrør dyrkning og sukkerproduktion blev hurtigt udvidet. I forbindelse med sukkerproduktionen blev der genereret store mængder melasse, og det blev opdaget, at hvis melassene blev blandet med vand og efterladt til at stå foran solen, gærede blandingen. Men det var først i 1650'erne, at dette restprodukt begyndte at blive destilleret og brugt som en alkoholholdig drik. I første omgang blev drikken kun brugt til medicinske formål. Men rommen blev også spredt med handelsskibene og blev snart en populær alkoholholdig drik i både Nordamerika og Storbritannien. Efterhånden som udvindingen af sukkerroer tog fart i Europa, faldt efterspørgslen efter caribisk sukker, og dermed faldt mængden af melasse til rom også. På denne måde faldt produktionen og spredningen af rom også. Men på det seneste er rommen blevet populær igen.